Общинските съветници на Пловдив отпуснаха 5 158 647 лв., с които

...
Общинските съветници на Пловдив отпуснаха 5 158 647 лв., с които
Коментари Харесай

Отпускат над 5 млн. лв. за довършването на Колежа в Пловдив

Общинските съветници на Пловдив отпуснаха 5 158 647 лева, с които работата по довършването на стадион " Христо Ботев " да продължи още през т. година

Парите обаче бяха взети от параграфа в плана на бюджета  " Други действия по превоза, пощите и далекосъобщенията " и от заложеното за отчуждаване, а не както предвиждаше зам.-кметът по строителството Пламен Райчев - от поправки на обекти, измежду които детски градини и площадки, новия плувен басейн и улици, предава " 24 часа ".

" Спрели сме се на няколко обекта, знам, че е сензитивна тематиката с детските градини, само че те няма да може да бъдат довършени до края на тази година ", изясни при започване на дебата Райчев. Той увери, че работата по обектите няма да спре.

" Това е неистина и показвате цялостно непознаване на процеса на строителството, а вие сте зам.-кмет точно по това ", реагира самостоятелният консултант Слави Георгиев. Тъй като той е деен по всички въпроси, ръководителят на " Алтернатива за Пловдив " Николай Радев го попита за кмет ли ще се кандидатира. 

Веселка Христамян от Демократична България възрази, че не би трябвало да се пипат средствата за детски градини и опазване на здравето, и разгласи, че на идната сесия ще показа слайдшоу в какво положение са общинските ДКЦ-та. 

" При всички положения ние би трябвало да приключим това, което сме почнали. Но не би трябвало да се протяга ръка на средствата за детските гради и площадки ", съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев.

Той предложи сумата от 4 479 751 лева да се вземе от  " Други действия по превоза, пощите и далекосъобщенията ", а разликата до нужните над 5 милиона да бъдат пренасочени от средствата за отчуждаване. Идеята му беше подкрепена от 30 съветници, срещу нямаше 12 се въздържаха. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР